Tuesday, 30 December 2014

Seo Onpage Optimization Interview Questions And Answers Latest Paper

1. What is SEO?
Ans: SEO stands for Search Engine Optimization. SEO is a term in which we work on a website to get it ranked on the search engine. To optimize this result we have to follow many other steps like blog commenting, forum posting, social bookmarking, article submission, and many more. SEO is also done to get more and more traffic to your website.this is SEO Onpage optimizationbasic interview question.

2. DEFINE SEO OFF & ON page optimization?

Ans: On-Page optimisation includes work on Meta keyword, Meta description, Title Tag, ALT Tag, Keyword Density, Header Tag Etc. Off-Page optimisationincludes work on Directory submission, Blog Posting, Forum Posting, Commenting, Classifieds posting, Article submission Etc.

3. Is there any difference between SEO & SMO? describe if any?
Ans:SEO stands for Search Engine Optimisation and SMO stands for Social Media Optimisation. SMO is somehow same as SEO. In SMO, We spread awareness/Hits of/on website using different social media & networking sites. 

4. List of 4 min META tag for SEO purpose?
Ans:meta name : description meta name : keywords meta name : robots meta name : revisit after

5. What is BLACK HAT SEO? 
Ans:Black Hat SEO is also the way to increase website ranking Faster inSearch Engines But it is not right way to do because it violet webmaster guideline. And also it does useful for long time run because once google or other webmaster tool finds it they may block particular website itself. Cloaking and Keyword Stuffing are way of Black Hat SEO.

6. What is cloaking? 
Ans:Clocking is one of the way Black Hat SEO, In which website content available to Search engine Spider or crawler is different from content available for users. As it is violation of google webmaster is comes under Black Hat SEO.

7. What is KEYWORD STUFFING? 
Ans:Keyword Stuffing is also one of the way of Black hat seo. As the name tells more keyword stuffed in content or hidden from user for crawler. Google allow us 1%-3% keyword density on page. And if it is much more than that then it violet google webmaster guideline and it comes under Black Hat SEO.

8. What is Keyword Density?
Ans:Keyword density is nothing but number of times uses of meta keyword in a page with content.

9. What is anchor tag?
Ans:Basically -- is called anchor tag. It is used for giving Hyperlink in texts. Still More are on the way. Keep Visiting here for more or subscribe my blog.

10. How many character with space is allowed for Title tag and Meta description?
Ans:For Title tag 10-70 character with space is allowed. And For Meta description the count is 70-160 with space.

11. How ALT tag is useful?
Ans:Basically in SEO, ALT tag is useful for image description. Google can not read images directly we have to give some description to make it understand to google.

12. What is robot.txt & why we use it?
Ans:Web Robot are known as crawlers, spiders. And robot.txt use to give instructions to these Web robots. Using this file a website owner can block robots to follow some link in website. Ex: User-agent: * Disallow: / Above code means website owner restricting all (“*”) to visit whole website(“/”).

13. What is Sitemap? 
 
Ans:Sitemap is a place to where one can find all internal links of a website. Basically we submit .xml sitemap in webmaster tools, So that all links should be crawled by Search engine spiders.

14. What is SOFT 404 Error?
Ans:Basically 404 error comes when page for which server get request not found and then server through error which is called 404 error. But when page for which server get request not found and then server through OK in response then it is called soft 404 error.

15. What are 301 or 302 responses of server? 
Ans:301 and 302 both are used for redirecting the one page on another webpage only difference is 301 redirection used for Permanent redirection and 302 redirection used for temporary redirection.

16. How to do 301 or 302 redirection in Linux as well as windows server? 
Ans:In Linux Server, We can use .htaccess file for 301 i.e. Permanent redirection as well as 302 i.e. Temporary redirection. In Windows Server, These redirection done by using IIS Redirection.

17. Define canonisation? 
Ans:A simple meaning of canonisation is “One Landing Page with different URLs.” As per search engines, www and Non-www version of website are two different pages of a website which pointing same content, sometimes /home.php or /index.php or some other extensions etc. To Prevent these use 301 redirection.

18. What is your favorite aspect in SEO? 
Ans: - This is one of the most important questions that people should know. As link building is the main factor if we consider SEO. The question would vary if this is asked to a content writer because the main aspect would be the quality and uniqueness of the content. The answer would be different for other people. The answer would be any of the following: Keyword research On-Page SEO ,Off-Page SEO Blog Posting Blog Comments Classified Posting Press Release Forum Posting You might have any of the answers given above.

19. What Is Alexa?
Ans: - Alexa is nothing but the data that shows the number of traffic at your site.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers